Pikado Savez Karlovačke Županije

Naslovnica

REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE PSKŽ 2022

Redovna sjednica Pikado saveza Karlovačke županije održana je 18.12.2022. godine u Hotelu Frankopan, Duga Resa. Na sjednici je prisustvovalo 18 od 22 predstavnika članova Saveza te predsjednik, dopredsjednik i tajnik PSKŽ. 

 

IZVJEŠTAJ O RADU I FINANCIJSKOM POSLOVANJU ZA 2021.

Predsjednik Saveza zahvalio se svim ekipama koje su se natjecale u ligi i kupu te ekipama koji su PSKŽ predstavljali na državnim natjecanjima. Iz bruto bilance za razdoblje od 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine vidljivo je da je PSKŽ ostvario pozitivno financijsko poslovanje odnosno da je ostvaren višak prihoda nad rashodima.   

 

INFORMIRANOST ČLANOVA SAVEZA

Utvrđeno je da postoji potreba za imenovanje osobe koja će brinuti o informiranosti članova, komunikaciju sa medijima i potencijalnim donatorima ili sponzorima. Nataša Jagaš imenovana je kao osoba koja će brinuti o odnosima s javnošću PSKŽ.

 

PRELAZAK NA EURO

Zbog prelaska s kune na euro od 1.1.2023 odlučeno je da će kotizacija za parove na Mastersu biti 4€ po natjecatelju, te kotizacija za pojedinačno natjecanje 6€ po natjecatelju. Ostale novčane naknade članova Saveza prema PSKŽ bit će odlučene iza Nove godine, sukladno odlukama HPS-a. 

 

FORMIRANJE A LIGE

Nakon detaljne rasprave utvrđeno je da od sezone 2023/24 PSKŽ kreće sa formatom igranja liga natjecanja kroz tri lige (A, B i C). U A ligu plasirati će se četiri najbolja kluba iz B lige. U B ligu prelaze prvoplasirani i drugoplasirani iz C lige. Po završetku sezone iz A lige ispada zadnja ekipa te ulazi prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz B lige. Iz B lige ne delegira se niti jedna ekipa dok se u C ligu primaju samo nove ekipe. Ženske ekipe mogu birati u kojoj ligi će se natjecati te su izuzete od ove odluke.